Fransk luksusmotehus er H&Ms neste gjestesamarbeid.

Det er alltid stor spenning knyttet til H&Ms gjestesamarbeid. Kanskje ikke så rart ettersom listen inkluderer navn som Alexander Wang, Stella McCartney og Karl Lagerfeld. Mens både Kenzo, Chloé og Marc Jacobs har vært nevnt som runners up har jeg holdt en knapp på Jason Wu. Mer om hva jeg og en rekke andre motepersonligheter tenker om H&Ms neste gjestesamarbeid kan du lese på motenettstedet Melk & Honning her.

I dag annonserte imidlertid H&M at høstens gjestesamarbeid er med det franske motehuset Balmain i Paris. Balmain er intet mindre enn en bastion innen fransk luksus, og har under det kreativet lederskapet til 29 år gamle Olivier Rousteing vokst til å bli et globalt popkulturfenomen.

– Jeg vil snakke med min egen generasjon; det er mitt hovedmål som designer. H&M gir meg en unik mulighet til å bringe alle inn i Balmains veden og leve ut en del av drømmen. Vi ønsker å skape en global #HMBalamaination: en felles bevegelse drevet av en hashtag. Samarbeidet føles helt naturlig for meg: H&M er en merkevare alle kan forholde seg til. Det er en invitasjon til felleskap, noe som jeg er veldig glad for, sier Olivier Rousteing.

I går kveld gjestet Rousteing Billboard Music Awards i Las Vegas, og avslørte i selskap med sine gode venner it-girl Kendall Jenner og Jourdan Dunn de første plaggene i kolleksjonen på den røde løperen. Kolleksjonen vil være tilgjengelig fra 5.november i utvalgte butikker over hele verden og online.